Elmalı Kadayıf

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Elmalı Kadayıf

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Tahsin's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Elmalı Kadayıf



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    -
    Pişirme Süresi
    -

    Elmalı Kadayıf Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 450 gr tel kadayıf
    • 200 gr tereyağı

    Dolgusu için

    • 5 elma
    • 1 su bardağı kuru üzüm
    • 1 su bardağı kabuksuz badem
    • ¾ su bardağı toz şeker
    • 2 çay kaşığı tarçın
    • ¾ su bardağı su
    • 2 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 limonun suyu

    Şurup için

    • 750 gr toz şeker
    • 600 ml su
    • 1 tatlı kaşığı limon suyu

    Elmalı Kadayıf Nasıl Yapılır?
    Dolgusu için elmaların kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın. Limon suyu ekleyip karıştırın. 2 yemek kaşığı tereyağını tavada eritip elma, üzüm, badem, şeker ve tarçını ekleyin. Suyu ilave edip orta ateşte yumuşayıncaya kadar pişirin. 200 gr tereyağını eritin. Kadayıftan parçalar koparıp tel tel ayırın. Üzerine kaşıkla sıcak tereyağını döküp her tarafına bulaşmasını sağlayın. Düz bir zeminde el büyüklüğünde bastırın. Elma karışımından bir miktar içine yerleştirip sıkıca sarın. Fırın tepsisine dizin. Tüm malzeme bitinceye kadar işlemi tekrarlayın. Üzerine fırça ile kalan tereyağını sürüp 175 dereceye ayarlanmış fırında kızarıncaya kadar yaklaşık 30 dakika pişirin. Kadayıf pişerken şurubu hazırlayın. Şurup için, şeker ve suyu tencereye alıp 5-8 dakika kaynatın. Ocaktan alıp limon suyunu ekleyin. Fırından çıkan kadayıfların üzerine sıcak şurubu gezdirin ve dinlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra servis yapın.



  2. The Following User Says Thank You to Tahsin For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •