teşekkürler ama benim anlamadığım bir konu eğer olabilirse diye yazmıştım yinede ellerine sağlık uğraşmışsın o kadar emek var saygıdan başka bir şey söyleyemem kolay gelsin
verdiğin linki iphone da denedim hepsi çalışıyor büyük ihtimal pc internet tarayıcılarında problem çıkartıyor mobil cihazlarda problem gözükmüyor harika çalışıyor
@koprulu usta proxy dışında etkili bir yöntem olduğunu düşünmüyorum, sizin anlattığınız gibi olsaydı zaten kodun kendi içinde herkes çözerdi corsproxy doğmazdı.
Ki zaten bu şekilde olsa tarayıcı geliştiricileri bunu düşünememiş ve boşuna boşuna böyle bir özellik getirmeye çalışmışlar demektir.
Sorun script'in içinde değil script ile web arasına tarayıcının girmesinde. Bahsettiğim header'ın amacı tarayıcıya "aradan çekil" demektir.
Neden olmayacağını şöyle anlatayım, tarayıcı başka bir domaine yapılan herhangi bir istekte "Access-Control-Allow-Origin:*" header değerini görmezse sayfada çalışan script'e hiçbir bilgi iletmez.
Yukarıda paylaştığınız [Sadece kayıtlı ve aktif kullanıcılar bağlantıları görebilir.] Kayıt Olmak İçin Tıklayınız..
sayfası da response header'larına "Access-Control-Allow-Origin:*" değerini eklediği için scripte bilgi gider ki bu da zaten corsproxy mantığının aynısıdır.
Ancak yine bir sorun doğar, bir şekilde m3u8 verisini player'a iletseniz de m3u8'in içinde bulunan ver sürekli değişen .ts uzantılı video linklerinde bu header değeri gelmeyeceği için yine yayın açılmayacaktır.
Bunu da yine proxy mantığıyla çalışacak bir php yazıp, m3u8 içeriğindeki her linkin başına corsproxy domain ekletip bu m3u8'i player'a yollatabilirsiniz.
Bu da çok kişi tarafından kullanılırsa ucretsiz sunucuda aşırı yüklenmeye ve yavaşlamaya sebep olabilir. Bu cors mevzusu tarayıcıda çalışan player'ları zora sokuyor maalesef.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)