Şekerpare

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Şekerpare

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Şekerpare

    Kaç Kişilik: 10-12

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Şekerpare Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru için;

    • 1 yumurta + 1 yumurtanın beyazı
    • 2 çay bardağı şeker
    • 2 çay bardağı sıvı yağ
    • 1 çay bardağı irmik
    • Yarım çay bardağı kaynar su
    • 3. 5 – 4 su bardağı kadar un
    • 1 paket vanilya
    • 1 paket kabartma tozu


    Şerbeti için;

    • 4 su bardağı su
    • 2. 5 su bardağı şeker
    • 3-4 damla limon suyu


    Üzeri için;

    • 1 yumurta sarısı


    Şekerpare Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak tatlının şerbeti hazırlanır ve soğumaya bırakılır.
    2. İrmiğin üzerine sıcak su eklenir, bir kenarda yumuşaması için bekletilir. Böylece irmiğin çıtır kalması önlenir ve şerbetini daha iyi çeker.
    3. Yumurta ile şeker köpürünceye kadar çırpılır.
    4. İçerisine yağ, kabartma tozu, vanilya ve irmik katılır, karıştırılır. Un elenerek azar azar ilave edilir.
    5. Hamur yumuşak ele yapışmayan bir kıvam aldığında şekil verilir.
    6. Yağlı kağıt serili tepsiye dizilir, üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
    7. Çatal ile çizikler atılır.
    8. Ardından 180° fırında 25 dakika pişirilir.
    9. Yağlı kağıt çıkartılır, sıcak tatlıya soğuyan şerbet dökülür.
    10. Alt üst edilir, şerbeti çekmesi sağlanır. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun…



    Tarife Ait Diğer Resimleri























  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •