Şöhret felakettir atasözünün anlamı nedir

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Şöhret felakettir atasözünün anlamı nedir

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Kıdemli Üye Avatar von İnfo

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Atasözü Şöhret felakettir atasözünün anlamı nedir

    Şöhret felakettir atasözünün anlamı nedir

    Bu yazımızda sizlere Şöhret afettir. Atasözünün Anlamı, Atasözleri Sözlüğü ve açıklamalı anlamları hakkında bilgiler vereceğiz.

    Şöhret felakettir atasözünün anlamı nedir

    ŞöHReT FeLaKeTTiR, Şöhret felakettir atasözünün anlamı, Şöhret felakettir anlamı şu şekilde :
    Herkesçe bilinme, tanınma ve bir üne kavuşma insanın lehineymiş gibi görünüyorsa da aslında daha çok aleyhinedir. Şöyle ki: Kişi belki şöhreti sayesinde kimi maddî imkânlara kavuşabilir ama kaybettikleri daha fazladır. Çok ünlenmek insanı kibirli yapar, insana ne olduğunu unutturur, yavaş yavaş gerçek dostlarını kaybeder. Herkesin dikkati üzerinde olduğu için doğal ve özgür bir şekilde yaşayamaz, aşırı ilgiler onu sürekli rahatsız eder, dolaylı olarak kimi istekler ve baskılarla karşılaşır, bütün bunlar onu sıkıntıya ve bunalıma sürükler, huzuru kalmaz, sunî bir hayatın esiri olur.
    İnsanın kazandığı şöhret, her zaman işe yarar yada hoşa giden bir durum sağlamaz. Kendisini sıkan, rahatsız eden durumlara da yol açar: Ünlü kimseler özgürlüğünün tadını gereği gibi çıkaramazlar. Kendilerini aşan aşırı istekler ve zorlamalar karşısında bunalırlar. Kıskanılarak üzücü durumlara da düşebilirler. Asıl büyük tehlikede insanın kendinden kaynaklanır: Kendinde olmadık yetenekler ve güçler vehmederek (varsanarak), altından kalkamayacağı işlere girişir ve böylece sonunu hazırlar. Gurur ve kibir hastalığına yakalanarak insanlara tepeden bakar ve onlarla iletişimi zayıflar. Halkımız böyle kimselere "n'oldum delisi" der.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •