Çalışmayan anneye Almanya’dan maaş durum

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Çalışmayan anneye Almanya’dan maaş durum

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Üye Avatar von Almancı.

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Çalışmayan anneye Almanya’dan maaş durum

    Yeni değil ama hatırlatayım dedim.

    Almanya'da Emeklilik Yasası'nda yapılan değişiklik, Almanya'da çocuk dünyaya getiren ve hiç çalışmayan annelere de emeklilik hakkı tanıyor. Bu haktan, zamanında Almanya'da çalışıp prim iadesi alan kadınlar da yararlanabilecek. Buna göre Almanya'dan Türkiye'ye kesin dönüş yapan kadınlar, doğurduğu çocuk sayısına göre maaş alacak. Örneğin sadece 1 yıl çalışması olan, ama 1992 öncesi iki çocuk doğuran bir kadın, emekli olabilecek.


    3 ÇOCUĞU OLANA MAAŞ
    Almanya'da emekli olabilmek için en az 5 yıl prim ödenme şartı var. Yeni yasa, 1992 yılından önce dünyaya gelen çocuk başına 2 yıl prim ödenmesini öngördüğünden, 3 çocuk sahibi kadınlar doğrudan emeklilik hakkını elde edecek. Yani hiç çalışmayan bir anne, çocukları sayesinde emekli olabilecek. Eğer yıllar önce Türkiye'ye kesin dönüş yaptıysanız, buna rağmen emekli aylığı alma hakkına sahipsiniz. Zamanında Almanya'da çok kısa süreler de olsa çalışan annelerin işi daha kolay. 5 yıldan az bir süre çalıştığı için emeklilik hakkını elde edemeyen anneler, şimdi çocuk yetiştirme süresi ile bu hakka kavuşacak.


    YILLAR ÖNEMLİ
    Almanya'da 1992 öncesi Almanya'da dünyaya gelen çocuklar için 1, 1992 sonrası çocuklar içinse 3 yıl emeklilik primi ödeniyor. Yeni yasaya göre 1992 öncesi dünyaya gelen çocuklar için 1 yerine 2 yıl prim ödenecek. Bu da özellikle Türk annelerine yarayacak. Örneğin sadece 1 yıl çalışması olan, ama 1992 öncesi iki çocuk doğuran bir kadın, emekli olabilmek ve aylık alabilmek için yeterli süreye sahip olacak.




  2. The Following User Says Thank You to Almancı. For This Useful Post:

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •