Patatesli Bazlama

Thema bewerten:
Ergebnis 1 bis 1 von 1

Thema: Patatesli Bazlama

  1. Gehen Sie zu DankeHerunterladen #1
    Gehen Sie zu Danke
    Yeni Üye Avatar von 12bungabunga

    Info

    Gehen Sie zum Anfang des Beitrags

    Standard Patatesli Bazlama

    Patatesli Bazlama Tarifi İçin Malzemeler

    Hamur için

    • 3 çay bardağı un
    • 1 çay bardağı süt
    • Çay kaşığı tuz
    • Bir yemek kavşağı tereyağ yada margarin

    İç harcı;

    • Orta boy patates
    • 2 yemek kaşığı mayonez
    • Tuz
    • İsteğe bağlı karabiber
    • Bol rendelenmiş kaşar peyniri




    1. Öncelikleri hamurumuzu sert olmayacak şekilde yoğuruyoruz süt ılık tereyağı oda sıcaklığın da olsun.
    2. Yoğurduktan sonra streçle sarıp dolapta bir saat bekletiyoruz.
    3. Hamur dolapta beklerken patatesi sorup içine biraz su ekleyip haşlıyoruz başlandıktan sonra patates ezicisi yada çatalla güzelce eziyoruz.
    4. Sonra içine mayonezi tuzu ekleyip karıştırıyoruz.
    5. Hamuru dolaptan çıkarıp açıyoruz büyük tabak boyunda sonra hamurun üzerine kaşar ekliyoruz onun üstüne patatesi bu aşamada karabiber isterseniz serpebilirsiniz üzerine yine kaşar ekleyip hamuru güzelce kapatıyoruz.
    6. Sonra tekrar nazikçe açıp tavamızda güzel kızarana kadar pişiriyorum.
    7. Gerçekten çok lezzetli oluyor deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.




Aktive Benutzer

Aktive Benutzer

Aktive Benutzer in diesem Thema: 1 (Registrierte Benutzer: 0, Gäste: 1)

Stichworte

Berechtigungen

  • Neue Themen erstellen: Nein
  • Themen beantworten: Nein
  • Anhänge hochladen: Nein
  • Beiträge bearbeiten: Nein
  •