Kabaklı Tava Böreği

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Kabaklı Tava Böreği

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Kabaklı Tava Böreği

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 20dk


    Kabaklı Tava Böreği Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 Kabak
    • 3 Yumurta
    • Yarım bardak süt
    • 1 Su Bardağı Mısır Unu
    • Kabartma Tozu
    • Tuz
    • Baharat
    • Biraz Kaşar Rendesi
    • Kızartmak İçin :Sıvı yağ


    Kabaklı Tava Böreği Tarifi Yapılışı

    1. Kabaklar yıkanıp güzelce soyulur.
    2. Daha sonra rendelenir ve suyu sıkılır.
    3. Derin kasedeki kabakların içine yumurta kırılır süt ilave edilir.
    4. Mısır unu ve kabartma tozu en son da kaşarlar eklenip tuzu ve baharatları atılır ve karıştırılıp ne çok koyu ne çok cıvık bir harç elde edilir.
    5. Yağ tavada biraz kızdırılır ve harç çok kalın olmayacak şekilde tavaya yayılır .
    6. Çok gelirse 2 kerede yaparsınız. Altlı üstlü kızarana kadar ve içini çekene kadar pişirilir.
      Afiyet Olsun.


    Not:Malzeme miktarını arttırabilirsiniz. Ben bol kabaktan yapıp ona göre malzemelerimi çoğalttım ama kıvam belli ne çok cıvık ne çok katı.


    Tarife Ait Diğer Resimleri



















































Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •