Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle)

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 20dk


    Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle) Tarifi İçin Malzemeler

    1 kg kavanoz için

    • Yarım kg kornişon
    • Yarım kg acur
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • 1 yemek kaşığı dolu kaya tuzu
    • 5-6 diş sarımsak
    • 1 çay bardağı üzüm sirkesi
    • Kaynar su
    • Maydanoz


    Kütür Kütür Kornişon Ve Acur Turşusu (Sıcak Su İle) Tarifi Yapılışı

    Turşu zamanı geldiyseeee😄Biz de kış için kütür kütür turşu hazırlarız👍🏼👍🏼 bu turşu tarifini deneyin bir daha tarif aramayacaksınız👍🏼😄Ƕ 04;
    geçen yıl bu tarifle turşuları mı kurdum ve herkes çok beğendi 👍🏼👍🏼gerçekten de kütür kütür oldular 😋😋
    Ben 2 kilo kornişon aldım 4 tane 1 kiloluk kavanoz çıktı. 😊1, 5 kilo acurdan da 3 kavanoz çıktı👍🏼😊😊Ƕ 46;

    1. İlk önce kornişonlarımızı ve acurlarımızı güzelce yıkayalım yapacağımız kavanozun dibine Birkaç dal maydanoz yerleştirelim👍🏼((((((Ben turşularda nohut Kullanmıyorum çünkü nohut turşunun suyunu bulandırıyor. Ama bu şekilde yaparsanız turşu suyunuzu içebilirsiniz bile)))))))
    2. Maydanozların üzerine bir iki diş sarımsak atıp kornişonlarınızı dizin 👍🏼😊
    3. Kornişonlarınızı isterseniz acurla karışık yapıp isterseniz benim gibi ayrı ayrı kavanozlarda yapabilirsiniz👍🏼🙆
    4. Kornişonların uç kısımlarını kesip kavanozlara ara ara Sarımsak atarak doldurun
      acurlarınızı da aynı şekilde doldurun acurlarınız kavanoza sığmaz ise benim gibi keserek koyabilirsiniz😊😊👍🏼 👍🏼
    5. Kavanozlarınız dolunca üzerine kalan sarımsakları şekeri tuzu ve sirkeyi koyun.
    6. Kaynar suyu da üzerine döküp kapağını hemen kapatıp ters çevirin😉😉👍🏼
      •Turşum erir mi diye sakın korkmayın soğuduktan sonra serin ve karanlık bir ortamda saklayın, ,, , 15 güne kadar turşularınız hazır
      afiyet Şifa olsun inşallah dener ve beğenirsiniz



    Tarife Ait Diğer Resimleri















































Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •