Acı Sos (Tam Kıvamında)

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Acı Sos (Tam Kıvamında)

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Kıdemli Üye TosunPaşa's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Acı Sos (Tam Kıvamında)

    Kaç Kişilik: 12-14

    Hazırlama: 30dk


    Acı Sos (Tam Kıvamında) Tarifi İçin Malzemeler

    • 4 kilo linda domates
    • Yarım kilo acı kıl biber
    • 1 baş sarımsak
    • Yarım demet maydanoz
    • Yarım demet taze nane
    • 1 su bardağı zeytin yağı
    • 1 su bardağı üzüm sirkesi
    • 3 tepeleme yemek kaşığı tuz
    • 1 tatlı kaşığı dolusu limon tuzu


    Acı Sos (Tam Kıvamında) Tarifi Yapılışı

    Bismillahirrahmanirrahim

    1. Kabuğunu soyduğumuz domatesleri robottan çekip karıştırma kabına alıyoruz.
    2. Küçük küçük doğradığımız kıl biberleri ekliyoruz. Maydanoz ve taze naneyi ince ince kıyıp ekliyoruz.
    3. Küçük küçük doğradığımız sarımsakları da ekliyoruz.
    4. Tuz, limon tuzu, sirke ve zeytinyağını ekleyip iyice karıştırıyoruz.
    5. Büyük 2 kavanoza üzerinde bir el boyu boşluk bırakacak şekilde dolduruyoruz. Kapağını kapatmıyoruz.
    6. Serin ve güneş görmeyen bir yere koyup iki gün sabah akşam karıştırıyoruz.
    7. Sabaha suyu dibine çökmüş oluyor zaten. 2 gün sonra 250 ml lik kavanozlara koyup ağzını sıkıca kapatıyoruz.
    8. Buzdolabında muhafaza ediyoruz. 1 hafta sonra yemeye hazır hale geliyor. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun selametle kalın. .



    Tarife Ait Diğer Resimleri























































  2. The Following User Says Thank You to TosunPaşa For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •