Osmanlı Mutfağından Zerde

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Osmanlı Mutfağından Zerde

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Osmanlı Mutfağından Zerde

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 20dk


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 su bardağı pilavlık pirinç
    • 6 su bardağı su
    • 1 su bardağı şeker
    • 1 tatlı kaşığı silme zerdeçal
    • 1 yemek kaşığı gül suyu
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 çubuk tarçın
    • 2 adet karanfil
    • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
    • 1 yemek kaşığı kuş üzüm
    • 4 adet kuru kayısı


    Üzerine ;

    • Fındık, badem, ceviz çeşitli çerez


    Osmanlı Mutfağından Zerde Tarifi Yapılışı

    1. Pirinç güzelce yıkanır ve suyla haşlanır şeker eklenir zerdeçal 2 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir.
    2. Nişasta 3 yemek kaşığı suyla eritilip pirince eklenir kuş üzüm, kuru üzüm ve kayısı küçük doğranır eklenir.
    3. 5 dakika kaynatıp kapattım kaselere alınır çerezle süslenir. Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri



















  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •