Zencefilli Bal Kabağı Köftesi

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Zencefilli Bal Kabağı Köftesi

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Üye Mete - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Zencefilli Bal Kabağı Köftesi



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    20 dakika

    Zencefilli Bal Kabağı Köftesi Tarifi İçin malzemeler

    • 600 g bal kabağı
    • 1 soğan
    • 6 yemek kaşığı galeta unu
    • 1 yumurta
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 çay kaşığı toz zencefil
    • Tuz
    • Karabiber
    • Kimyon
    • Kırmızı pul biber 

    Kızartmak için

    • Ayçiçek yağı 

    Üzeri için

    • Taze tarhun 

    Zencefilli Bal Kabağı Köftesi Nasıl Yapılır?

    • Bal kabağı ve soğanı rendenin iri tarafı ile rendeleyip geniş bir kaseye alın. Galeta unu, yumurta, kabartma tozu, toz zencefil, tuz ve baharatları ilave edip iyice yoğurun.
    • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle yuvarlayarak top köfteler yapın. 
    • Ayçiçek yağını bir tavada ısıtın ve bal kabağı köftelerini kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin.
    • Yağını çektirdiğiniz köfteleri bir servis tabağına alın. Taze tarhun yaprakları ile süsleyerek servis yapın. 

    Sebze ile hazırlayabileceğiniz nefis karnabahar köftesi tarifine mutlaka göz atın.




  2. 3 kişi bu gönderi için Mete üyemize teşekkür etti:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •