Tarhunlu Börek

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Tarhunlu Börek

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Alpay's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Tarhunlu Börek



    Kaç Kişilik
    6 kişilik
    Hazırlama Süresi
    30 dakika
    Pişirme Süresi
    30 dakika

    Tarhunlu Börek Tarifi İçin malzemeler
    Malzemeler

    • 1 kg Antep peyniri
    • 1 demet taze soğan
    • 4 diş sarımsak
    • 50 gr taze tarhun
    • 1 demet maydanoz
    • 1 yumurta
    • Kırmızı pul biber
    • Karabiber
    • Tuz

    Hamuru için

    • 1 kg un
    • Toz şeker
    • Tuz
    • Maya
    • Su

    Tarhunlu Börek Nasıl Yapılır?
    Un, toz şeker, tuz, su ve mayayı karıştırıp hamur yoğurun. 1 saat kadar dinlenmeye bırakın. Böreğin iç harcı için gerekli olan malzemeleri küçük doğrayıp tümünü bir kapta harmanlayın. Daha sonra hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıp yuvarlak açın. Harcı içlerine paylaştırıp kenarlarını kapatın. Fırın tepsisine dizin. 180 derece fırında hamurların üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak servis yapın.




Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •