Balık Pilaki

Rate This Thread:
Results 1 to 1 of 1

Thread: Balık Pilaki

  1. Go to Thank YouDownload #1
    Go to Thank You
    Üye Ferha's Avatar

    Info

    Go to Top of Post

    Default Balık Pilaki



    Kaç Kişilik
    2 kişilik
    Hazırlama Süresi
    20 dakika
    Pişirme Süresi
    35 dakika

    Balık Pilaki Tarifi İçin malzemeler

    • 2 adet levrek balığı
    • 1/2 maydanoz
    • 1 adet limon
    • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • 1 çay kaşığı tuz

    Balık Pilaki Nasıl Yapılır?

    • Balıkları temizleyip fileto çıkarın ve hafifçe tuzlayın.
    • Daha sonra soğanı yarım parmak kalınlığında halkalar halinde doğrayın ve yarısını balığın altına dizin. Üzerine kalan soğan dilimlerini yerleştirin. Zeytinyağı ve tereyağını ekleyip kısık ateşte 25-30 dakika pişirin. Pişirmenin son 10 dakikasında dilimlenmiş limonu ilave edin.
    • Piştikten sonra isterseniz ince kıyılmış maydanoz serperek sıcak veya soğuk olarak servis yapın.





  2. The Following User Says Thank You to Ferha For This Useful Post:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •