Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu)



    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 5dk

    Pişirme: 20dk


    Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi İçin Malzemeler

    • 1 çay fincanı arpa şehriye
    • 1 kase yoğurt
    • 2 diş sarımsak
    • 1 dolu yemek kaşığı un
    • 1 adet bulyon
    • Yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tereyağ, 1 tatlı kaşığı nane
    • İsteğe bağlı 6 dal dere otu, pul biber


    Arpa Şehriyeli Yayla Çorbası (Mis Kokulu) Tarifi Yapılışı

    1. Tenceremize sıvı yağ ve şehriyeleri alıp ocağımızın altını açıyoruz.
    2. Şöyle bir kavuruyoruz, bir taraftan da 7 su bardağı su kaynatıyoruz.
    3. Kavrulan şehriyelerimizin üstüne döküp, bulyon ve tuz atıp, pişmeye bırakıyoruz.
    4. Bu arada yoğurdun içerisine un, ezilmiş sarımsak ve biraz tuz atıp iyice çırpıyoruz.
    5. Kaynayan çorbamızdan bir kepçe alıp, yoğurla karıştıralım, sonra yavaş, çorbaya ekleyip karıştıralım.
    6. Şehriyelerimiz piştiğinde çorbamızın altını kapatıyoruz.
    7. Bir cezveye tereyağını kızdırıp, nannesini ekliyoruz. Çorbamıza döküyoruz.
    8. İsteğe bağlı olarak dere otu ve pul biberini ekliyoruz çok yakışıyor. Oh mis gibi çorbamız hazır.
      Afiyet olsun



    Tarife Ait Diğer Resimleri































































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •