Elmalı Muhallebili Tart Kek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Elmalı Muhallebili Tart Kek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Elmalı Muhallebili Tart Kek



    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 10dk

    Pişirme: 30dk


    Elmalı Muhallebili Tart Kek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 adet yumurta
    • 1 büyük çay bardağı şeker
    • 1 su bardağı yoğurt
    • 1 büyük çay bardağı sıvı yağ
    • 3 adet elma (orta boy)
    • 1 paket kabartma tozu
    • 1 paket vanilya
    • 1. 5-2 su bardağı un
    • 1 tatlı kaşığı tarçın


    Muhallebisi ;

    • 2, 5 su bardağı süt
    • 4 yemek kaşığı şeker
    • 1 tepeleme yemek kaşığı un
    • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
    • 1 paket vanilya
    • 1 tatlı kaşığı tereyağı


    Süslemek için ;

    • Fındık veya ceviz kullanabilirsiniz.


    Elmalı Muhallebili Tart Kek Tarifi Yapılışı

    1. İlk olarak yumurta ve şeker çırpılır.
    2. İçine sıvı yağ, yoğurt, tarçın ve vanilin eklenip çırpılır.
    3. Elmalar soyulup içi temizlendikten sonra küp küp doğranarak karışma eklenir.
    4. 1 su bardağı un ve kabartma tozu eklenerek spatula yardımı ile karıştırılır.
    5. Kıvamı normal kek kıvamını alacak şekilde yavaş yavaş un eklenerek ayarlanır.
    6. Yağlayıp, unladığımız tart kalıbına kek dökülerek 160 derecede ısınmış fırında kontrollü bir şekilde 30 dakika kadar pişirilir.
    7. Kek fırından çıkarılıp soğumaya bırakılır, o esnada muhallebisi yapılır.
    8. Muhallebi için vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeler bir tencerede kaynayana kadar karıştırılır.
    9. Kaynadıktan sonra ocaktan alınıp içine vanilya ve tereyağı eklenerek ilk sıcağı geçsin diye karıştırmaya devam edilir.
    10. Son olarak servis tabağına aldığımız kekin üzerine muhallebiyi sürerek şekil verebiliriz.
    11. Soğuduktan sonra üzerine ister ceviz ister fındık veya tarçınla süsleyerek servis edebilirsiniz.
    12. Servis edeceğiniz günden bir akşam önce veya en az 5-6 saat önce yapıp buzdolabında bekletirseniz tam tadını bulmuş olacaktır. Şimdiden afiyet olsun. 🌹🌹🌹



    Tarife Ait Diğer Resimleri























































  2. TosunPaşa üyemize teşekkür edenler:

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •