Etli Havuçlu Pilav

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Etli Havuçlu Pilav

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Etli Havuçlu Pilav

    Kaç Kişilik: 6-8

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 30dk


    Etli Havuçlu Pilav Tarifi İçin Malzemeler

    • 200 gram kuşbaşı dana eti
    • 1 büyük boy kuru soğan
    • 2 adet havuç
    • 2 su bardağı baldo pirinç
    • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
    • 1 yemek kaşığı tereyağı
    • Tuz, karabiber, kimyon


    Etli Havuçlu Pilav Tarifi Yapılışı

    1. Ete tuz atılır, tencerede kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirilir. Üzerine 2 su bardağı kaynar su dökülür biraz haşlanır.
    2. Havuç julyen doğranır biraz kavrulur.
    3. Soğan da uzun uzun doğranır kavrulur.
    4. Pirinç ıslatılır iyice yıkanır. Tencerede tuz, karabiber, kimyon ve 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile iyice kavrulur.
    5. Başka bir teflon tencerenin dibine et konur. Üzerine havuç ve soğan konur. En üste de kavrulan pirinç konur. Üzerine tereyağı konur ve bir parmak geçecek kadar sıcak su eklenir.
    6. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir.
    7. Piştikten sonra biraz dinlendirilir. Tencere ters çevrilerek servis edilir.


    Afiyet olsun 😊🌷


    Tarife Ait Diğer Resimleri



















Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •