Reçelli Kurabiye

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Reçelli Kurabiye

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Reçelli Kurabiye

    Kaç Kişilik: 8-10

    Hazırlama: 30dk

    Pişirme: 20dk


    Reçelli Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

    Hamuru İçin ;

    • 250 gram oda sıcaklığında tereyağ
    • 1 adet yumurta
    • 1 buçuk su bardağı nişasta
    • Yarım su bardağı sıvı yağ
    • 1 su bardağı pudra şekeri
    • 2 tatlı kaşığı vanilya
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • Aldığı kadar un (benim kullandığım ölçü 4 buçuk su bardağı un)


    Arası İçin ;

    • Reçel


    Reçelli Kurabiye Tarifi Yapılışı

    1. Un ve kabartma tozu hariç bütün malzemeler yoğurma kabına konur ve elle güzelce yoğrulur.
    2. Un ve kabartma tozu ilave edilir ve ele yapışmayan bir hamur yoğrulur.
    3. Hamurdan bir parça alınır ve iki yağlı kağıt arasında merdane ile açılır.
    4. Dinlenilen kalıp ile bastırılıp yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
    5. Bir kısmı normal ve bir kısmının ortası yuvarlak şişe ucu ile çıkartılır.
    6. Önceden ısıtılmış 160 derece fırında beyaz kalacak şekilde pişirilir.
    7. Kurabiyeler piştikten sonra iki kurabiye reçel ile kapatılır ve dinlenilen şekilde süslenir.


    Afiyet olsun!


    Tarife Ait Diğer Resimleri































































Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •