Sarımsaklı Naan Ekmek

Değerlendir:
1 sonuçtan 1 ile 1 arası

Konu: Sarımsaklı Naan Ekmek

  1. Teşekküre Gitİndir #1
    Teşekküre Git
    Kıdemli Üye TosunPaşa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

    Bilgi

    Gönderi Başına Git

    Standart Sarımsaklı Naan Ekmek

    Kaç Kişilik: 4-6

    Hazırlama: 25dk

    Pişirme: 10dk


    Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi İçin Malzemeler

    • 2 su bardağı un
    • 1/2 (yarım) su bardağı yoğurt
    • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
    • 1/2 (yarım) çay kaşığı karbonat
    • 1/2 (yarım) çay kaşığı kabartma tozu
    • 2 diş sarımsak
    • 1 tatlı kaşığı toz şeker
    • Tuz
    • Ilık su


    Üzeri için;

    • Çörek otu
    • Taze kişniş ya da maydanoz
    • Tereyağ


    Sarımsaklı Naan Ekmek Tarifi Yapılışı

    1. Bir karıştırma kabının içerisine un, yoğurt, sıvı yağ, kabartma tozu, karbonat, rendelenmiş sarımsak, tuz ve tozşekeri alın ve yoğurmaya başlayın.
    2. Yavaş yavaş ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında ele yapışmayan bi hamur elde edin.
    3. Ardından üzerini bi streç filmle kapatıp 15-20 dakika dinlendirin.
    4. Dinlenen hamuru yumurta büyüklüğünde bezelere ayırın ve oval sekilde açın.
    5. Üzerine çörek otu ve kişniş otu serpiştirip hafif bastırarak yapışmasını sağlayın.
    6. Çelik bi tavayı iyice ısıtın ve açtığınız bezenin altına elinizle çok hafif ıslatarak ısınan tavaya alın. ( bunun amacı ekmeklerin tavaya biraz yapışmasını sağlayarak altı çıtır içi yumusaçık ekmekler elde etmek)
    7. Naanların alt tarafı pişince çevirip diğer tarafını da pişirin.
    8. Ocaktan alır almaz üzerine tereyağı sürün.Tüm bezeler bitince sıcak sıcak servis yapın.



    Tarife Ait Diğer Resimleri



























Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)

Bu Konudaki Etiketler

Yetkileriniz

  • Konu Acma Yetkiniz Yok
  • Cevap Yazma Yetkiniz Yok
  • Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
  • Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok
  •